2017. január 11., szerda

Sziasztok
most már itthonról BP-ről, miután visszatértem Lehbe az első túra nem pont úgy alakult ahogy terveztem.
A másodikat egy félreeső helyen az Indus felső részén terveztem(Labrang 2180m), de kiderült ide engedély kell ezért újra az első túrát ismételtem meg helyette, most sikerült megmásznom egy 6210mes hegyet a Kang Yatze csoportban, Dzo Jongo East. A csúcs régióban elkövettem egy hibát hogy levettem a kesztyűmet és egy komolyabb széllökésnél elfagyottak az ujjaim bár nem volt nagyon hideg -15c de a szél hűtőhatása nagy volt, egyébként a csúcstámadás napján megint rossz idö volt.
Lett volna még egy magasabb csúcs is 6280m, Dzo Jongo West de ezt inkább kihagytam a fagyás miatt, elindultam visszafelé és szerencsére 5perc múlva kisütött a nap így a külső héj kesztyűmbe visszaolvadtak az ujjaim, következö napokban egy kevés hó is esett.
Majd újra vissza Lehbe és megkértem az engedélyt az eredeti tervre,a Labrang csúcs.
Neten találtam leírást ami könnyűnek mondta, de nem az, egy hágótól (Gun La 5650m) lehet elérni. Sajnos én későn indultam és az utolsó tábor nem a hágóban volt ezért elhalasztottam, helyette másztam két 5700mest.
Újra Kang Yatze csoportba mentem most egy 6150mes ismeretlen hegyet akartam , ez délre volt Dzo Jongo Easttől,
az utolsó 300-400m nagyon nehez volt, 45-50fokos hegyoldal, csuszós terep és néhány helyen 1nehezségű táblamászás.
Majd az utolsó túrát terveztem de rossz idö miatt lemondtam pár nap után újra indultam de a második nap visszafordultam mert nem éreztem elég erőt magamban, végül nem mentem már többet. Jan. 2án hagytam el Leht, repülövel mentem Delhibe onnan meg 4an haza, Delhi repülőterén elvesztettem  a kamerámat, fél év fényképeivel együtt.
Dani

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése